Algemene kinesitherapie

De kinesisten streven, elk binnen hun eigen specialisatie, naar een optimaal herstel bij fysieke problemen. De behandeling wordt individueel opgesteld zodat iedereen op eigen niveau en eigen ritme tot een volledig herstel kan komen. Kom je graag voor een behandeling? Twijfel niet om een afspraak te maken.

Onze kinesitherapie behandelingen

De ruime oefenzaal en professionele begeleiding bieden alle mogelijkheden voor een goed herstel van alle mogelijke letsels.

Samen met de bloedvaten is het lymfesysteem verantwoordelijk voor de waterhuishouding in ons lichaam. Overtollig vocht wordt via de aders en de lymfevaten afgevoerd naar het hart en de nieren.

Men krijgt oedeem (vochtophoping) als de afvoer van het vocht niet goed verloopt. Dit kan bij beschadiging van het lymfesysteem (na borstoperatie, bestraling,…) of beschadiging van de aders (spataders, trombose,…).

De manuele lymfedrainage stimuleert het lymfestelsel. Het teveel aan vocht zal via deze massage beter en vlugger via de lymfebanen afgevoerd worden.

Soms kan lymfetaping nuttig zijn.

Bij uitgesproken zwelling wordt er zwachteltherapie toegepast.

Naast de lymfedrainage worden er ook oefeningen aangeleerd om de behandeling nog meer te ondersteunen.

Bekkenbodem reëducatie is een behandeling van de bekkenbodemspieren.

De behandeling wordt gegeven bij volgende lichamelijke klachten:

 • verzakking van de blaas, de baarmoeder, de darm met of zonder incontinentieklachten
 • urineverlies
 • moeilijke stoelgang en obstipatie
 • seksuele dysfuncties (vaginisme, dyspareunie)
 • pre- en postnatale therapie ter preventie van latere problemen
 • pre- en postoperatief na prostaatchirurgie
 • kinderen met plasproblemen,  ’s nachts en overdag

De kinesitherapeutische technieken om deze verschillende problemen aan te pakken zijn o.a.:

 • spierversterkende oefeningen
 • leren controle krijgen over de sluitspieren
 • blaastraining
 • advies i.v.m. voeding en drank
 • indien nodig werken we met biofeedback

In onze praktijk bieden we verschillende aspecten van de kinderkinesitherapie aan. Kinderen die moeilijkheden vertonen met hun fijne of grove motoriek kunnen bij ons terecht voor psychomotorische therapie. Ook motorische testen kunnen afgenomen worden.

Indien er problemen optreden in het zindelijkheidsproces, staat de kinesitherapeut het kind en zijn ouders bij met advies en zindelijkheidstherapie.

In de sportrevalidatie bij kinderen met spier-of peesletsels wordt er specifiek rekening gehouden met de groei van het kind.

Kinderen die specifieke behandeling van de luchtwegen nodig hebben, kunnen in onze praktijk terecht voor autogene drainage.

De prénatale kiné bestaat uit 2 of 3 lessen. We stretchen en verstevigen de juiste spieren en geven een uitgebreid oefenprogramma mee om thuis de conditie op peil te houden. De juiste ademhalingstechniek wordt aangeleerd die we toepassen tijdens de arbeid en de verlossing. We leren tevens goed persen.

De postnatale kiné is heel belangrijk. De bekkenbodemspieren worden zo snel mogelijk weer getraind om incontinentie en verzakkingen te voorkomen. Ook aan de algemene conditie wordt weer grondig gewerkt.

We verstevigen:

 • buikspieren
 • rugspieren
 • arm-, been- en bilspieren

We starten 5 à 6 weken na de bevalling en de lessen worden in kleine groepjes gegeven.

Onco fit is een beweegprogramma tijdens en na kanker. Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelingsmogelijkheden voor. Gelukkig is de overlevingskans enorm toegenomen.

Wanneer de diagnose “kanker” gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan tot depressiviteit en vermoeidheid leiden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die deelnemen aan een fitnessprogramma (ondanks de omstandigheden), meer energie hebben, minder moe zijn en zich beter voelen.

Iedereen bij wie de diagnose kanker is gesteld, ongeacht de ernst en fase van de behandeling kan deelnemen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Bewegen geeft een positieve kijk op uw lichaam en leven, tevens vinden deze lessen plaats in een aangename omgeving, buiten het ziekenhuis.

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt.

De endermologie wordt toegepast door een (fysio)therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gedaan. Doelen zijn o.a. het behandelen van sinaasappelhuid (cellulitis), vetophopingen die “vast” zitten en de voor- en nazorg bij liposuctie in een kliniek.

Ook de behandelingen van littekens geven een uitstekend resultaat.

Din: 19u30 – 20u30 | 20u30 – 21u30
Woe: 09u30 – 10u30 | 10u30 – 11u30 ( rugpatiënten )